Liefhebbers van klassiekers kunnen hun hart ophalen in Oostvoorne. Wie kent ze niet: de lelijke eendjes, de snoeken of te wel “de godinnen van de weg”, de vrolijke fel gekleurde strandauto’s, de Mehari’s of de auto’s met de eigenwijs geplaatste achterruit, de Ami’s? Allemaal karakteristieke ontwerpen van het merk Citroën! 

Dit jaar zijn deze karakteristieke Citroëns uitgenodigd mee te doen aan de zomerrit van het BuytenLust Festival 2018. Na een succesvolle zomerrit in 2017 voor de Karmann Ghia Club,  waarbij 25 auto’s deelnamen aan een mooie rit over Voorne en Goeree Overflakkee doen we dat dit jaar weer, maar nu dus voor de Citroëns.

Op 16 juni staan de Citroëns opgesteld aan de Hoflaan aan het begin van het festival terrein. Om 13.00 uur zal Jacoba van Beieren het startsein geven voor de zomerrit en direct na de start vindt de DuBuf-behendigheidsproef plaats op het parkeerterrein aan de Hoflaan. Het is de moeite waard dit te gaan bekijken en te zien in hoeverre bestuurder en auto in elkaars verlengde liggen!

De rit is verder samengesteld op basis van routebeschrijving en gaat wederom over het prachtige gebied van Voorne en Goeree Overflakkee. Tijdens de rit moeten de deelnemers ook foto’s herkennen en een woordpuzzel oplossen. Al met al een zomerrit met voor ieder wat wils. De winkeliers van het Dorpsplein en Jachthaven Geijsman hebben gezamenlijk gezorgd voor een mooi prijzen pakket zodat het de moeite waard is om de (gratis)rit succesvol af te ronden. Nadat de equipes de rit hebben volbracht worden de auto’s weer opgesteld aan de Hoflaan waar ze voor iedereen zijn te bewonderen.