Door de Corona-maatregelen gaan veel leuke festivals en feesten niet door en is zelfs de horeca tijdelijk dicht.
Ook in Oostvoorne hebben we daar mee te maken en vieren we Sinterklaas en Kerst lang niet zo uitbundig als normaal.
Tot het verdriet van velen dreigt het jaar 2020  daardoor somber, sober en saai af te lopen.

Gelukkig kunnen we het zelf  in en om ons huis wel gezellig en feestelijk maken!

Culturele Evenementen Oostvoorne nodigt daarom alle inwoners van Oostvoorne uit om mee te doen
met “Oostvoorne Verlicht 2020” en hun eigen huis zo “sfeervol en feestelijk” mogelijk van kerstverlichting te voorzien.

Een jury zal op 21 en 22 december alle woningen met kerstverlichting in Oostvoorne bekijken,
en op donderdag 24 december bekend maken welke woning wordt aangewezen als de woning met de meest sfeervolle en feestelijke kersverlichting
van Oostvoorne.  De bewoners hiervan ontvangen van ons een feestelijke prijs. Ook voor de tweede en derde plaats is er een leuke verrassing.

Stichting Cultevo wilt iedereen bedanken die heeft meegedaan aan Oostvoorne Verlicht. Wat was het dorp mooi verlicht en versierd. 

De uitslag van Oostvoorne Verlicht 2020

Twee houten notenkrakers voor een met aandacht verlicht huis, een wensboom en dennenbomen bomvol lichtjes. Zuurstokken, rendieren, kersttallen en de mooiste accessoires sfeervol verlicht.

De jury heeft twee avonden nodig gehad om al het moois goed te bekijken. Er moest een keuze worden gemaakt uit ruim 40 prachtig verlichte huizen en tuinen. Natuurlijk zijn er smaakverschillen wat je mooi of gezellig vindt, maar de jury heeft een paar huizen en tuinen kunnen bestempelen als de mooist verlichte huizen van Oostvoorne. Er is gekeken naar het totale plaatje, de sfeer, eenheid en originaliteit.

Prijzen
1ste prijs: Bruchtlaan 5
Mooie en netjes aangebrachte verlichting, kerstrozen, een kerststal en zelfs subtiele muziek. Alleen langslopen lukt niet bij de adres, je kijkt je ogen uit!

Twee eervolle vermeldingen:
Ook zijn er twee eervolle vermeldingen, deze gaan naar de Brielseweg 10 en naar de Gijzenhoekweg 29,32, 33, 37, 42, 43, 45, en 47 als geheel.
Het is een mooi visitekaartje voor Oostvoorne als je binnen komt rijden, en direct de Brielseweg 10 ziet. Aan alles is gedacht qua verlichting, een plaatje om te zien. En wat een saamhorigheid en gezelligheid in de Gijzenhoekweg., de hele straat links en rechts versiert!

De prijzen zijn op 24 december aan de bewoners uitgereikt.

Bekijk zelf ook alle lichtpuntjes in Oostvoorne in de donkere decembermaand. Het is een route waar je blij van wordt! Bekijk de route op de facebookpagina.
je komt zelfs meer verlichte huizen en tuinen tegen die niet ingeschreven zijn voor Oostvoorne Verlicht, maar zeker de moeite waard.

Inwoners bedankt voor de sfeerverlichting in ons mooie dorp.