Meer dan ooit: Oostvoorne Verlicht 2021!

Oostvoorne – Het is een feestje om in deze donkere tijden ’s avonds een rondje te wandelen of fietsen door Oostvoorne met de prachtig versierde huizen, tuinen en balkons.

De jury, bestaande uit juryleden René Verdoorn, Conny Vollebregt, Hugo Lens en Natalie de Snaijer, wordt hier blij van. Het zijn letterlijk lichtpuntjes in deze tijd om te zien dat de inwoners zoveel aandacht hebben besteed aan het verlichten en versieren van hun huizen, tuinen en balkons. En het is ook dit jaar weer fantastisch om door het dorp een ronde te maken.

Het hele dorp is bekeken: van de Zeeweg naar de Achterstrypseweg, de dorpskern, Berkenblad, Fazantenlaan, Schoutweg, Overboslaan, Koekoekslaan, de mooi verlichte appartementen aan de Ruy en nog zoveel meer. Ook de prijswinnaars van vorig jaar waren weer zeer de moeite waard om te aanschouwen: Burchtlaan 5, de Gijzenhoekweg en Brielseweg 10.

 

Prijzen
De eerste prijs gaat dit jaar naar Donjonweg 5. Wat een plaatje! Mooie details en prachtig aangebrachte verlichting. IJspegels, beren, kaarsen, een hele mooie kerstwand, prachtig! Je kijkt hier je ogen uit, zowel in de voor- als achtertuin. De bewoners zijn hier met recht trots op.

De twee eervolle vermeldingen gaan dit jaar naar Rialaan 1 en Van der Meerweg 10a. Oostvoornaars weten vast welke huizen dit zijn. Op de hoek van de Voorweg en Rialaan kan iedereen “hohoho Merry Christmas” duidelijk lezen en er is veel aandacht besteed aan details en schitterende verlichting. Achter elk raam staat een mooi ingerichte etalage waar de Bijenkorf jaloers op kan zijn. Een topper!

Op Van der Meerweg 10a waren de bewoners al begin december druk met het aanbrengen van alle lichtjes, attributen en andere versieringen. Zeker kinderen zullen deze tuin fantastisch vinden.

Voor de jury altijd weer een hele klus om de mooist verlichte huizen, tuinen en balkons uit te kiezen. Het is niet altijd het huis met de meeste versiering dat een prijs ontvangt. De jury waardeert alle verlichting, klein en groot. Kortom: Oostvoorne bedankt! De vele lichtpunten zijn een mooie wandeling of fietstocht waard!

De prijzen zijn 23 december aan de bewoners uitgereikt. Oostvoorne Verlicht werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne (Cultevo).