Lampionoptocht door het dorp – 2 september 2023

De jaarlijkse lampionoptocht in Oostvoorne was weer een groot succes. Zaterdag 2 september werd het dorp voor de 101ste keer rijkelijk versierd en verlicht. Dit jaar was het thema Voorne aan Zee. Met de prachtig versierde tuinen langs de route, de schitterende creaties in de optocht en de muziek van de verschillende korpsen was de avond een mooie afsluiting van de zomer. De prachtige verlichtingen lichtten niet alleen de Oostvoornse straten op maar ook de sfeer in het dorp; de optocht zorgt elk jaar opnieuw voor een verbroederende en heerlijke dorpse sfeer. De optocht is een feest voor alle leeftijden en is zo een traditie voor alle generaties.

Opvallend dit jaar was de grote hoeveelheid jonge kinderen die mee liepen of zwaaiend op de praalwagens zaten. Ook na de prijsuitreiking, waarbij burgermeester Rehwinkel onder andere de ereprijs uitdeelde aan de onderwaterwereld, bleef de feestelijke sfeer hangen tot in de late uurtjes.

De prijswinnaars

De jury had weer een flinke uitdaging. Al fietsend langs de versierde tuinen, karren, trekkers, wandelaars, fietsjes en wagens is het toch gelukt in elke categorie prijswinnaars aan te wijzen. En de winnaars hebben een prijs gekregen gemaakt door de bewoners van deĀ  Agathahoeve.

Versierde tuinen
1. Oostvoorne aan Zee, neem je badpak mee (Zandweg 12)
2. Voorne aan Zee – Vroeger en nu (Rialaan 24+39+41)
3. Wedergeboorte (Vd Meerweg 8 )

Lopend – Individueel
1. De vrolijke harlekijn (nr. 18)
2. Jacoba van Beijeren (nr. 17)
3. De draak van Voorne aan Zee (nr. 21)

Lopend – Groepen
1. Verhuisservice Arendel (nr. 10)
2. Redders van Voorne aan Zee (nr. 7)
3. Toy Story in Voorne aan Zee (nr. 12)

 

Fietsen en skelters
1. Voorne in Zee (nr. 37)
2. Capirussa (nr. 36)
3. De mooiste vis van Voorne aan Zee (nr. 40)

Karretjes (handgetrokken)
1. De Mildenburg Elfjes (nr. 12)
2. Bos in Voorne aan Zee (nr. 14)
3. Les Sirenes de Voorne de est (nr. 13)

Grote wagens
1. Onderwaterwereld aan Zee (nr. 26)
2. Samen bouwen wij aan Voorne aan Zee (nr. 23)
3. Oostvoorne aan Zee, geniet met ons mee (nr. 25)

Ereprijs
Onderwaterwereld aan Zee (nr. 26)

Thema 2024

Heb jij ook het Lampionoptocht-virus te pakken na het zien van de optocht dit jaar? Geen probleem, je kunt alvast losgaan op het nieuwe thema van volgend jaar: Reis rond de (wereld)landen. Wij wensen je veel voorpret en zien jou en je creatie graag volgend jaar op 7 september!