Lampionoptocht

Oostvoorne, 15 mei  2020

100 jaar lampionoptocht in Oostvoorne, naar 2021

In 1920 werd de eerste lampionoptocht georganiseerd. Zoals beschreven in de notulen van Volharding:

“Den eerste march met fakkel optocht werd gehouden in 1920”

In 100 jaar is de lampionoptocht niet meer weg te denken uit het dorp Oostvoorne.  Binnen de gemeente Oostvoorne is de optocht uitgegroeid tot een evenement, waar verenigingen, buurtschappen, families en vriendengroepen, de mooiste creaties bouwen.  De lampionoptocht heeft een rijke historie en een reputatie van de grootste en mooiste optocht van de regio en misschien wel van Nederland te zijn.

Door de Covid-19 virus heeft De stichting Culturele evenementen Oostvoorne helaas moeten besluiten om de 100e lampionoptocht en alle bijbehorende festiviteiten te verplaatsen naar 3, 4 en 5 september 2021

De ambitie zowel bij de organisatoren maar ook zeker bij de vele grote karren bouwers was er om de mooiste, langste en meest spectaculaire optocht ooit te organiseren. Omdat een aantal groepen, door de maatregelen niet kunnen bouwen of gestopt zijn met bouwen is het voor de bouwers, lastig om hun mooiste creatie nog op tijd af te krijgen. Daarnaast is de 1,5 meter maatschappij, die hoogst waarschijnlijk ook nog in september zal gelden, niet eenvoudig om dit bijzondere evenement met elkaar te organiseren en is om die reden besloten om het evenement een jaar door te schuiven.

De stichting Cultevo wil graag alle festiviteiten zoals gepland rondom de 100e optocht in 2021 organiseren. Met op vrijdagavond 3 september de festiviteiten rondom de versierde en verlichte tuinen. Met zaterdagavond de 100e optocht met aansluitend een practhige licht- en lasershow en op zondagmiddag 5 september een feestelijke happening op de Hofweide met een spectaculaire prijsuitreiking.

Ondertussen zijn er al veel oude verhalen, foto’s en films verzameld, maar daar kunnen nog steeds meer foto’s bij, op dit moment is de oudste foto uit 1936. Foto’s en verhalen zijn dus nog steeds welkom, via de website of facebook.

Heb je naar aanleiding van deze mail, nog aanvullende vragen,  stuur dan een mail naar info@evenementenoostvoorne.nl en wij zullen snel contact met je opnemen

De einduitslag 2019

Einduitslag 2019

Foto’s 2018

Hoe kun je meedoen?

De deelname is gratis. Opstellen vanaf 19.00 uur op het Dorpsplein. De optocht gaat rond 20.15 uur van start. De route van de optocht is als volgt: Burg. Letteweg, Stationsweg, Vd Meerweg, Rialaan, Patrijzenlaan, Fazantenlaan, IJsvogellaan, Meeuwenlaan, Zandweg (korte pauze), Van Itersonlaan, Donselaer, Stationsweg, Burg. Letteweg, Dorpsplein, Hoflaan, Hofwei.

Direct na de optocht is er op de Hofwei een kort optreden van muziekkorpsen en vindt de uitreiking van de prijzen plaats.

Doe dit jaar ook mee!

Ook dit jaar wordt de inschrijving ook digitaal geregeld. Op de avond zelf moet je nog wel met je kar of outfit, of handkar langs de jury op het dorpsplein. Door middel van de onderstaande knop kom je bij het aanmeldformulier.

Nog even wachten...
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec