Lampionoptocht

Op zaterdag 5 september 2020 trekt voor de 100e keer de grootste en mooiste Lampionoptocht van de regio door de straten van Oostvoorne. De optocht die in 1920 voor het eerst in Oostvoorne werd georganiseerd om het einde van de oogstperiode te vieren, wordt 100 later, in 2020 nog steeds georganiseerd. De lampion optocht is uitgegroeid tot een groot evenement, waar traditie getrouw, vriendengroepen, verenigingen, buurtschappen en gezinnen de mooiste creaties bouwen en in optocht door het dorp trekken, bewondert door duizenden toeschouwers. Om deze unieke editie goed te vieren, organiseert de Stichting Cultevo extra festiviteiten:

Vrijdagavond 4 september, festiviteiten rond versierde tuinen en straten

Zaterdag 5 september, de 100e optocht, de grootste en mooiste ooit met een spectaculaire afsluiting op de Hofweide.

Zondagmiddag 6 september, afsluitende festiviteiten voor jong en oud, met een bijzondere prijsuitreiking

Het thema voor de optocht in 2020 : 100 jaar Lampionoptocht.

Iedereen kan meedoen. Er kan worden ingeschreven in een van de volgende categorieën:

  • Individueel lopend
  • Groepen lopend
  • Handkarren
  • Fietsen
  • Grote wagens

Hou onze website en facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

De einduitslag 2019

Einduitslag 2019

Foto’s 2018

Hoe kun je meedoen?

De deelname is gratis. Opstellen vanaf 19.00 uur op het Dorpsplein. De optocht gaat rond 20.15 uur van start. De route van de optocht is als volgt: Burg. Letteweg, Stationsweg, Vd Meerweg, Rialaan, Patrijzenlaan, Fazantenlaan, IJsvogellaan, Meeuwenlaan, Zandweg (korte pauze), Van Itersonlaan, Donselaer, Stationsweg, Burg. Letteweg, Dorpsplein, Hoflaan, Hofwei.

Direct na de optocht is er op de Hofwei een kort optreden van muziekkorpsen en vindt de uitreiking van de prijzen plaats.

Doe dit jaar ook mee!

Ook dit jaar wordt de inschrijving ook digitaal geregeld. Op de avond zelf moet je nog wel met je kar of outfit, of handkar langs de jury op het dorpsplein. Door middel van de onderstaande knop kom je bij het aanmeldformulier. We zien je zaterdag 7 september graag verschijnen!

Nog even wachten...
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec