BuytenLust Festival

Vanwege de Coronacrisis gaat dit evenement helaas niet door. In juni 2021 hopen we dat je er weer bij bent!

Een festival bedoeld om: Lekker buiten te zijn, elkaar te ontmoeten, te luisteren naar gezellige en veelzijdige muziek, eten en drinken en zo nu en dan een glimp opvangen van vrouwe Jacoba van Beieren en haar gevolg.

Lunch en diner
Een authentiek en breed aanbod van foodtrucks, strategisch in een kring rondom de centraal op de Hofweide gesitueerde picknicktafels en banken, zorgen voor een ware eetbeleving om voor lunch en/of diner een vorkje te prikken en te genieten van het veelzijdige en gezellige programma. Met hamburgers, pizza’s, verse frites, wafels, poffertjes, smoothies, ijs, goede koffie en licht alcoholische- en frisdranken is er voldoende variëteit om elke maag tevreden te stellen.

Voor de jeugd worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals een draaimolen, air hockey tafels, de Snoepkoets met oud-Hollands snoepgoed en de knutselbus, die met schilder- en knutselworkshops present is.

Ook is het gelukt om twee race simulators naar het festival te halen, gedurende de gehele dag, kan er geracet worden in de Red Bull race simulatoren. Voor de jonge raceliefhebbers is er een racebaan.

Taxi Buytenlust en oldtimers
Om de bezoekers snel van en naar het festival te brengen, rijdt ook dit jaar weer ‘Taxi Buytenlust’ ritjes door het dorp.

Er is een gezellige food- & lifestylemarkt met een breed aanbod van diverse producten en diensten. Uiteraard worden er ook een groot aantal oldtimers gepresenteerd. Tijdens het festival zullen er behendigheidswedstrijden worden gereden.

Muziek
Diverse muziekgroepen en bands zullen optreden op het festival. Dit jaar is het weer gelukt om de platenbus te contracteren en op veler verzoek komt de band Mais weer terug voor een perfect optreden.

Live muziek van twee podia zullen de lunch en diner muzikaal begeleiden in een perfecte zomers lounge sfeertje, en een dansje wordt zeker niet uitgesloten.

.

Buytenlust Festival óók voor autoliefhebbers!

Dit geweldige feest voor jong en oud, voor iedereen, wordt gevierd met live muziek, vol op hapjes en drankjes vanuit meer dan 10 foodtrucks, een kleding markt en activiteiten voor de kids. Het 1 daagse festival verwelkomt jaarlijks zo’n 3000 bezoekers.

BuytenLust Festival-Mobiel

Een vast onderdeel van het festival is het BuytenLust Festival-Mobiel.

Waar we de vorige jaren o.a. oldtimerritten en presentaties hebben georganiseerd gaan we dit jaar voor de 2de keer spannende behendigheidsproeven houden onder het motto: Ken uw klassieker.

Wij hebben ons als doel gesteld om voor de 5de editie weer nieuwe activiteiten te organiseren zoals:

–           Het  opstellen van 25 mooie klassieke auto’s op het festivalterrein die onderling 4 á 5 behendigheidsproeven uitvoeren gedurende de dag.

–           De mooiste creatie van auto en inzittenden zal worden beloond met een leuke prijs ter beschikking gesteld door de plaatselijke middenstand.

–           Op 13 juni hebben we de eerste formule 1 wedstrijd in Zandvoort na 35 jaar weer achter de rug. Voor een ieder die zich Max Verstappen, Lewis Hamilton of Sebastiaan Vettel wil voelen stellen we 2 race-simulatoren op waarmee tegen en met elkaar geracet kan worden. Waan je in een echte formule 1 auto met kuipstoel, racestuur en op een beeldscherm een bestaande formule 1 circuit.

–           Wie wil eens met zo’n mini trailkiller op schaal 1:10 rijden? We hebben een enthousiaste groep trailrijders gevonden die graag hun rijkunsten met de miniatuur jeeps laten zien en willen delen met een ieder die interesse heeft in deze boeiende sport.

Ook dit jaar weer een presentatie van klassieke auto’s. Er komt een variatie van merken en typen van de bekende MG B met de linnen kap tot een prachtige Jaguar XK 15. Ook de mooie “Amerikanen” met vleugels en overmatig chroom zullen er zijn.

Bij dit 1ste lustrum van het Buytenlust Festival worden de auto’s wederom niet alleen maar statisch opgesteld worden maar de auto’s zullen ook nu weer in actie komen om spectaculaire behendigheidsproeven te doen.

In aanloop naar de opstelling op het evenemententerrein zullen de klassiekers een leuke rit  rijden over ons mooie eiland.